Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bazylia i truskawki idealne połączenie. Pewnie się zastanawiacie jak to smakuje. Powiem tak, obłędnie. Bazylia daje delikatny smak sernika a z owocem i galaretką jest do zajadania się. Sama byłam ciekawa czy na pewno to dobre połączenie. Jest idealne. Na upały, letnie orzeźwienie, nie zastanawiajcie się.Zakochacie się w nim.
Wyśmienita rolada ze schabu faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem warzyw. Ś...
Odsłon: 25
Wyśmienita rolada ze schabu faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem warzyw. Ś...
Odsłon: 25
Składniki
Sernik: Ciastka przekładam do pojemnika i rozdrabniam blenderem. Formę o wymiarach 21 cm jej dno wykładam papierem do pieczenia. Rozsypuję ciastka, ugniatam palcami mocno. Śmietanę kremówkę przekładam do miski i ubijam z cukrem waniliowym na sztywno. Dodaję serek, puder i mieszam mikserem. Z bazylii obrywam listki i drobno kroję. Następnie przecieram przez sitko, wyciskam sok i rozdrabniam ją maksymalnie. Mieszam z serem. Żelatynę namaczam w 50 ml wody zimnej. Rozpuszczam w mikrofalówce. Żelatynę hartuję i dodaję do niej dwie łyżki sera. Jeszcze ciepłą wlewam do reszty sera i mieszam mikserem. Duże truskawki obieram i kroję na pół. Układam na około formy. Wylewam masę bazyliową. Wstawiam do lodówki na 30 minut.
Wierzch: Galaretkę rozpuszczam w 400 ml wody gorącej. Truskawkami obieram i kroję na pół. Układam na serniku, wylewam lekko tężejącą galaretkę. Wstawiam do stężenia do lodówki.