Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik trzy kolory"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5646
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 944
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33078
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 88
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5646
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 944
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33078
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 88
Składniki
Białka oddziel od żółtek. Rozpuść masło, dodaj cukier, kakao i wodę. Podgrzewaj mieszając, wystudź. Dodaj żółtka, mąkę, proszek, zmiksuj. Białka ubij, wymieszaj z masą. Formę wyłóż papierem do pieczenia, wlej ciasto. Piecz 20 minut w temp. 180°C.
Brzoskwinie odsącz z zalewy, pokrój na ćwiartki. Twaróg zmiksuj z jajkami, cukrem i budyniem. Na podpieczone ciasto wyłóż brzoskwinie, zalej masą serową, piecz przez 40 minut w temp. 180°C. Czekoladę rozpuść, zanurzaj w nich płatki. Dekoruj ciasto.
Czas: około 2 godzin.Źródło: Dobry Tydzień