Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny Sernik Tymiankowy na Kruchym spodzie owsianym i świeżymi owocami.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5620
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1103
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12211
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5163
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1530
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5620
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1103
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12211
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5163
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1530
Składniki
Połączyć Mąkę, cukier trzcinowy, zmielone płatki owsiane, proszek do pieczenia, masło rozpuścić i dodać do reszty, wymieszać. Wyłożyć do małych silikonowych foremek na grubość 0.5cm, piec w temp 160 stopni przez ok 10min do zrumienienia spodów. Wyjąć z piekarnika i ostudzić
Żelatynę namoczyć Śmietankę zagotować z tymiankiem, i wanilią(opcjonalnie) zdjąć z ognia i odstawić na 10min. Przecedzić Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, do ciepłej jeszcze śmietanki dodać namoczoną żelatynę, rozpuścić, ucierać z żółtkami, na końcu dodać Mascarpone. Zalać spody masą i odstawić do zastygnięcia. Dekorować świeżymi porzeczkami i borówkami. Czarne porzeczki przetrzeć przez sito i wyłożyć na spód talerza i rozsmarować Na spód talerza wyłożyć masę krówkową i rozsmarować Na rozsmarowanym karmelu i czarnej porzeczce położyć sernik, można udekorować to wszystko kwiatami jadalnymi.