Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczna odmiana sernika :)
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 68
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10356
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 121
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1020
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 68
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10356
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 121
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1020
Składniki
mąkę wymieszac z soda,posiekac z 25 dag masla,dodac szkl. cukru,2 jajka,po 2 lyzki miodu i 2lyzki mleka i jeden cukier waniliowy,zagniesc ciasto
podzielic je na 3 czesci,zawinac w folię i schlodzic w lodowce.Kazdą porcje rozwalkowac na prostokatny placek grubosci 0,5cm,ulozyc w wyscielonej papierem formie i piec 15 min w 180 stopniach
Przygotowac nadzienie: ser,6 jaj i 15 dag masla umiescic w garnku,dodac cukier szkl.,1 cukier waniliowy i podgrzewac>gdy goraca masa uzyska jednolita konsystencje,wlac do niej budyn rozprowadzony szklanką mleka i zagotowac
zdjac z ognia,wymieszac ze skorka pomaranczowa,wystudzone placki posmarowac dzemem,przelozyc goraca masa serową
Gdy torcik wystygnie polac go polewa i oproszyc starta czekolada