Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj upiekłam dla mojej rodzinki sernik wiedeński. Sernik do popołudniowej kawy puszysty, lekki, bardzo smaczny po prostu rozpływał się w ustach. Szybko zniknął z talerza.
mikser , blaszka średniej wielkości ,
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 436
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1005
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 102
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 436
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1005
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 102
Składniki
Masło, żółtka, cukier i cukier waniliowy ucieramy na puch. Cały czas miksując dodajemy porcjami ser. Dodajemy budyń śmietankowy(proszek) z proszkiem do pieczenia ,dokładnie mieszamy. Białka ubijamy na sztywną masę ze szczyptą soli. Delikatnie mieszamy z masą jajeczną. Całość przekładamy do średniej wielkości blaszki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy około 60 minut. Podczas pieczenia nie otwieramy piekarnika. Po upieczeniu studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Wystudzony sernik posypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą czekoladową.