Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik z bezą i brzoskwiniami"
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 194
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 335
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 673
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 194
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 335
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 673
Składniki
Mąkę przesiewam, masło siekam, łączę i dodaję pozostałe . Szybko wyrabiam gładkie ciasto. Owijam je folią, schładzam w lodówce.
Ucieram masło, dodaję żółtka, miksuję z cukrem, serem i budyniem. Rodzynki przelewam wrzątkiem, oprószam mąką. Mieszam z masą serową i mieszam.
Ciasto rozwałkowuję, przekładam na blaszkę (25 x 36 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Rozprowadzam na nim masę serową, na wierzchu układam pokrojone brzoskwinie i lekko je wciskam.
Sernik piekę 50 min w temp. 180°C i kolejne 20 min w temp. 160°C.
Białka ubijam na sztywną pianę, dodaję cukier. Masę wykładam na upieczony sernik nierównomiernie, tworząc górki i dołki. Zapiekam ją jeszcze 20-25 min, (żeby beza się przyrumieniła). Studzę w otwartym piekarniku.
110 min, porcja 290 kcal, koszt porcji 2,10 zł, przepis na 12–16 porcji.Źródło: Kobieta i życie