Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienity sernik z dżemem i pianką, ekstra wypiek na każdą okazję! Można dodać do masy serowej rodzynki jak ktoś je lubi!
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 992
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 603
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4003
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 63
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 992
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 603
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4003
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 63
Składniki
Ciasto: Herbatniki kruszymy. Margarynę roztapiamy z cukrem i kakao. Wsypujemy herbatniki mieszamy i wykładamy dno blaszki o wymiarach 25/36 wyłożonej pergaminem.
Beza: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, dodajemy mąkę i miksujemy. Ser: Oba sery wraz z mąką ziemniaczaną, cukrami miksujemy. Dodajemy po jednym jajku i śmietanę. Wylewamy na ciasto i posypujemy skórką pomarańczową. Pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Następnie zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy 45 minut, wyciągamy, smarujemy sernik dżemem i wykładamy bezę. Pieczemy do 30 minut.