Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki w wykonaniu, smaczny, kremowy i słodki.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1319
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 36
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12178
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1319
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 36
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12178
Składniki
Ciastka zmielić lub zmiksować. Wymieszać z posiekanymi orzechami i stopionym, przestudzonym masłem. Wykleić spód tortownicy o średnicy 26 cm.Schłodzić w lodówce.
Ser krótko zmiksować z cukrem. Dodać śmietankę i mąkę ziemniaczaną. Wciąż miksując, wbijać po jednym, całym jajku. Na końcu wlać roztopioną i przestudzoną białą czekoladę. Piec 40-60 minut w temp. 160 stopni aż masa serowa się zetnie. Po przestygnięciu, wstawić na 3-4 godziny do lodówki by masa serowa stężała. Masę kajmakową lekko podgrzać, rozsmarować na zimnym serniku. Dowolnie udekorwać. U mnie są to płatki migdałowe, orzechy, suszone owoce i kora cynamonowa .