Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny sernik z konfiturą jagodową i lekko orzeźwiającą polewą śmietankową.
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 87
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5425
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3984
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 106
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 677
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 87
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5425
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3984
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 106
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 677
Składniki
Tortownica 22 cm, wyłożona papierem do pieczenia.
Spód. Ciastka zmiksować na kaszkę, pod koniec dolać mleko.
Masę przełożyć do blaszki i lekko docisnąć, schłodzić w lodówce.
Masa serowa. Jajka ubić z cukrami.
Partiami dodać twaróg i na koniec budyń. Połowę masy przelać do tortownicy, rozłożyć konfiturę, zalać resztą masy sernikowej. Piec w 175 C ok.60-70 minut. Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.
Polewa. Wszystkie składniki dobrze wymieszać łyżką. Wyłożyć na ostygnięty sernik. Wstawić do lodówki.