Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny sernik z konfiturą jagodową i lekko orzeźwiającą polewą śmietankową.
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14896
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2908
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3500
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14896
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2908
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3500
Składniki
Tortownica 22 cm, wyłożona papierem do pieczenia.
Spód. Ciastka zmiksować na kaszkę, pod koniec dolać mleko.
Masę przełożyć do blaszki i lekko docisnąć, schłodzić w lodówce.
Masa serowa. Jajka ubić z cukrami.
Partiami dodać twaróg i na koniec budyń. Połowę masy przelać do tortownicy, rozłożyć konfiturę, zalać resztą masy sernikowej. Piec w 175 C ok.60-70 minut. Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.
Polewa. Wszystkie składniki dobrze wymieszać łyżką. Wyłożyć na ostygnięty sernik. Wstawić do lodówki.