Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny sernik z konfiturą jagodową i lekko orzeźwiającą polewą śmietankową.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8252
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1191
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10010
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4586
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 620
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8252
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1191
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10010
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4586
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 620
Składniki
Tortownica 22 cm, wyłożona papierem do pieczenia.
Spód. Ciastka zmiksować na kaszkę, pod koniec dolać mleko.
Masę przełożyć do blaszki i lekko docisnąć, schłodzić w lodówce.
Masa serowa. Jajka ubić z cukrami.
Partiami dodać twaróg i na koniec budyń. Połowę masy przelać do tortownicy, rozłożyć konfiturę, zalać resztą masy sernikowej. Piec w 175 C ok.60-70 minut. Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.
Polewa. Wszystkie składniki dobrze wymieszać łyżką. Wyłożyć na ostygnięty sernik. Wstawić do lodówki.