Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny sernik z konfiturą jagodową i lekko orzeźwiającą polewą śmietankową.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4071
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415961
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2730
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4071
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415961
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2730
Składniki
Tortownica 22 cm, wyłożona papierem do pieczenia.
Spód. Ciastka zmiksować na kaszkę, pod koniec dolać mleko.
Masę przełożyć do blaszki i lekko docisnąć, schłodzić w lodówce.
Masa serowa. Jajka ubić z cukrami.
Partiami dodać twaróg i na koniec budyń. Połowę masy przelać do tortownicy, rozłożyć konfiturę, zalać resztą masy sernikowej. Piec w 175 C ok.60-70 minut. Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.
Polewa. Wszystkie składniki dobrze wymieszać łyżką. Wyłożyć na ostygnięty sernik. Wstawić do lodówki.