Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znaleziony na pewnym blogu...do wypróbowania zachęcił mnie kompozycją składników... efekt...spróbujcie sami... naprawde polecam!
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88280
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 32
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88280
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 32
Składniki
Jeśli chcemy sernik ze spodem kruszymy herbatniki, łączymy z ciekłym masłem i wykładamy do tortownicy (ok24cm) wyłożonej folią i zabezpieczonej z zewnątrz gdyż ciasto będzie pieczone w kąpieli wodnej. W misie miksera umieścić wszystkie składniki, połączyć. Nie miksować zbyt długo gdyż masa za bardzo się napowietrzy. Masa będzie dość rzadka. Przelać do formy i piec ok 60min w temperaturze 150st. w kąpieli wodnej.
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Utrzeć żółtka z cukrem do momentu kiedy zmienią kolor na jaśniejszy, dodać śmietankę i miksować ale nie za długo-tylko do połączenia. Masę wyłożyć na wyciągnięty z piekarnika gorący sernik i piec dalej ale już bez kąpieli wodnej i w temperaturze 120st. jeszcze 45-60minut. Jeśli krem bedzie upieczony jego środkowa część będzie lekko galaretkowata. Krem nie powinien się również przyrumienić. Ostudzic sernik w temperaturze pokojowej. Wstawić do lodówki na co najmniej 12godz. Smacznego :)