Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, kremowy, nie przesłodzony. Pięknie wygląda i jest łatwy w przygotowaniu
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8587
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7092
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4833
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327650
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8587
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7092
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4833
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327650
Składniki
Spód: Orzechy dość grubo posiekać. Do blendera przełożyć herbatniki i zmiksować. Wsypać je do miski, dodać posiekane orzechy, kakao, roztopione masło i wymieszać. Ciasteczkową masę przełożyć do tortownicy o średnicy 23cm wyłożonej papierem do pieczenia, tylko dno, wyrównać i docisnąć.
Do miski przełożyć twaróg, dodać śmietanę, cukier, mąkę ziemniaczaną, cukier waniliowy i wymieszać mikserem tylko do połączenia składników. Następnie dodawać po jednym jajku, po każdym dodaniu wymieszać mikserem do połączenia składników. Masę serową na chwilę odstawić. Dojrzałe banany obrać ze skórki i pokroić na dość grube plastry. Plasterki bananów poukładać na dnie blaszki.
Masę serową wylać na banany.
Ganache bananowo-czekoladowy: Do rondelka wlać śmietankę, mleko i zagotować. Dodać połamane w kostki czekolady, odczekać 30 sekund i następnie mieszać, aż czekolada się roztopi. Banana obrać i przełożyć do miski, rozgnieść widelcem na papkę i dodać do roztopionej czekolady, wymieszać. Gotowy ganache bananowy równomiernie rozprowadzić po wierzchu sernika i przy pomocy noża zrobić marmurkowy wzór
Sernik wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 160C przez około 70 minut (jeśli środek sernika będzie ciągle wyglądał na wilgotny nie należy się przejmować i tak się zetnie) Po upieczeniu sernik zostawić w piekarniku przy zamkniętych drzwiczkach jeszcze na godzinę. Po wyjęciu z piekarnika sernik odstawić do całkowitego ostudzenia i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Wierzch: Sernik ostrożnie wyjąć z blaszki, nożem oddzielić ciasto od brzegów blaszki i sernik położyć na paterze. Śmietankę wlać do miski, dodać cukier puder, fix i ubić mikserem. Gotową śmietankę wyłożyć na środek sernika. Sernik posypać kakao.
Smacznego :-) P.S. Przepis zaczerpnięty ze strony Mała Cukierenka