Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Już są. Nie mogłam się oprzeć. Do tego sernika potzrzeba tylko pół kilo czereśni. I warto było. :)
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 888
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 822
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 283
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 888
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 822
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 283
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia.
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać jajka i obydwie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Przełożyć do tortownicy i piec 20 minut.
Czereśnie umyć, osuszyć i wydrylować. Żółtka oddzielić od białek. Masło utrzec z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Białka ubić na sztywną pianę. Do masy jajecznej dodać twaróg i mąkę ziemniaczaną. Następnie delikatnie połączyc z pianą z białek i czereśniami.
Na upieczone ciasto wyłożyć masę serową i piec 50 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu pozostawić sernik na 10 minut w piekarniku, aby odpoczął.