Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Już są. Nie mogłam się oprzeć. Do tego sernika potzrzeba tylko pół kilo czereśni. I warto było. :)
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85266
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2567
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10004
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4029
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7127
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85266
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2567
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10004
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4029
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7127
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia.
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać jajka i obydwie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Przełożyć do tortownicy i piec 20 minut.
Czereśnie umyć, osuszyć i wydrylować. Żółtka oddzielić od białek. Masło utrzec z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Białka ubić na sztywną pianę. Do masy jajecznej dodać twaróg i mąkę ziemniaczaną. Następnie delikatnie połączyc z pianą z białek i czereśniami.
Na upieczone ciasto wyłożyć masę serową i piec 50 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu pozostawić sernik na 10 minut w piekarniku, aby odpoczął.