Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy przepis na sernik z czereśniami bez pieczenia. Idealny na gorące dni. Sernik jest rewelacyjny w smaku! Koniecznie musicie wypróbować ten przepis!
foremka na babkę z kominem
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 406
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 426
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 9960
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2179
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 9761
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6390
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 406
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 426
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 9960
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2179
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 9761
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6390
Składniki
Czereśnie myjemy i drylujemy. Rozpuszczamy galaretki w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Do ostudzonych galaretek dodajemy czereśnie wydrylowane. Na dno foremki z kominem przelewamy połowę galaretki z czereśniami. Wsadzamy do zamrażalnika na chwilę, tak aby galaretka stężała. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i zostawiamy do ostudzenia. Do dużej misy przekładamy ser z wiaderka, dodajemy cukier, cukier waniliowy, ostudzoną żelatynę i dobrze mieszamy do dokładnego wymieszania się składników. Wyciągamy foremkę z zamrażalnika, na stężałą już galaretkę kładziemy pół masy serowej i wstawiamy z powrotem do zamrażalnika żeby masa stężała. Gdy masa serowa trochę stężeje, wylewamy na nią drugą część galaretki z czereśniami i znów wstawiamy do zamrażalki. Na stężałą galaretkę wykładamy drugą część masy serowej, równomiernie wygładzamy i na masę wykładamy biszkopty nasączone w mleku. Wstawiamy do lodówki i chłodzimy od 4 godz. - 24 godz. Żeby wyciągnąć sernik z foremki, wsadzamy foremkę do misy z gorącą wodą i trzymamy około 20 sekund. Po tym czasie kładziemy duży talerz na foremce, odwracamy do góry dnem i ostrożnie podnosimy foremkę.