Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam sernik w każdym wydaniu, tym razem z jabłkiem.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8458
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6854
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4681
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327275
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8458
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6854
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4681
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327275
Składniki
Wykonanie : Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać jaja, aromat i dokładnie wymieszać. Dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia, zagnieść ciasto i włożyć na godzinę do lodówki. Następnie rozwałkować ciasto, włożyć do tortownicy i piec w temperaturze 200 stopni przez 20 minut. Jabłka obrać, drobno pokroić i ułożyć na wystudzonym cieście. Ser zmielić (niekoniecznie) , masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać jaja ( 1 całe i jedno białko) , śmietanę, budyń i ser. Wszystko utrzeć dokładnie lub zmiksować. Położyć na jabłkach, posmarować żółtkiem, wstawić do nagrzanego piekarnika do 170 stopni i piec około 35 minut.