Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik z jagodami i kakao"
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1472
Polecam.
Odsłon: 254
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 66
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 260
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1472
Polecam.
Odsłon: 254
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 66
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 260
Składniki
Robię ciasto: mąkę przesiewam na stolnicę, łączę z margaryną. Dodaję pozostałe i zagniatam ciasto. Ciasto dzielę na dwie równe części. Jedną część wkładam do zamrażalnika, drugą rozwałkowuję i wkładam do blaszki (22 x 30 cm).
Kolej na masę serową. Jajka ucieram z cukrem i masłem. Dodaję zmielony ser, budyń oraz mąkę krupczatkę. Dokładnie ucieram. Masę serową wykładam na ciasto na blaszce. Wyrównuję. Układam umyte i osuszone jagody.
Białka ubijam na sztywną pianę, dodając stopniowo cukier i mąkę ziemniaczaną. Pianę wykładam na ciasto. Wyrównuję. Na wierzch ścieram na tarce o dużych oczkach ciasto wyjęte z zamrażalnika. Ciasto piekę 60 min w temp. 180oC.
90 min • Porcja 330 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 15 porcji.Źródło: Kobieta i życie