Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis to prawdziwa słodka perełka w naszej kolekcji przepisów. Sernik z jagodami i kruszonką do doskonałe połączenie kwaskowatych owoców, słodkiej i kremowej masy oraz delikatnej kruszonki. Kompozycja ta z pewnością przypomni wam wakacyjne dni, spędzane na bieganiu po łąkach lub lasach. Jeśli akurat nie macie pod ręką świeżych jagód, ciasto będzie smakować równie dobrze, jeśli sięgniecie po owoce ze słoiczków lub zamrażalnika.
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 2126
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 426
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 1242
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 50
Szukasz oryginalnego przepisu na karnawałowe pączki? Zainspiruj się przepisem...
Odsłon: 32623
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 135
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 2126
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 426
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 1242
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 50
Szukasz oryginalnego przepisu na karnawałowe pączki? Zainspiruj się przepisem...
Odsłon: 32623
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 135
Składniki
Ciastka rozdrobnij w mikserze. Możesz też je włożyć do torebki strunowej i pokruszyć tłuczkiem na drobny piasek. Dodaj roztopione masło i wymieszaj. Gotową masę wsyp do tortownicy, ugnieć i wstaw do lodówki.
W międzyczasie przygotuj kruszonkę. W tym celu rozdrobnij zimne masło, dodaj cukier i mąkę. Ugniataj wszystko palcami, aż do uzyskania większych kawałków ciasta, z których powstanie kruszonka. Wstaw do lodówki.
Następnie umyj jagody i osusz. Jeśli nie ma sezonu na jagody, możesz je zastąpić amerykańskimi borówkami.
Do dużej miski wrzuć twaróg i mascarpone. Dodaj cukier i ekstrakt waniliowy. Następnie dodaj mąkę pszenną i budyń. Wbij jajka i zmiksuj wszystko na niskich obrotach. Nie ubijaj masy.
Masę serową wylej na schłodzony wcześniej spód ciasteczkowy i wyrównaj łyżką. Wyłóż jagody i posyp wszystko schłodzoną kruszonką. Ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego do 170 stopni Celsjusza i piecz około 50-55 minut. Wystudź i schłodź ciasto przez noc w lodówce, żeby masa serowa stężała. Przed pokrojeniem ciasto możesz posypać cukrem pudrem. Sernik najlepiej kroić i podawać, gdy jest mocno schłodzony.