Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis to prawdziwa słodka perełka w naszej kolekcji przepisów. Sernik z jagodami i kruszonką do doskonałe połączenie kwaskowatych owoców, słodkiej i kremowej masy oraz delikatnej kruszonki. Kompozycja ta z pewnością przypomni wam wakacyjne dni, spędzane na bieganiu po łąkach lub lasach. Jeśli akurat nie macie pod ręką świeżych jagód, ciasto będzie smakować równie dobrze, jeśli sięgniecie po owoce ze słoiczków lub zamrażalnika.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 255
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1334
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4188
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1209
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 255
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1334
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4188
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1209
Składniki
Ciastka rozdrobnij w mikserze. Możesz też je włożyć do torebki strunowej i pokruszyć tłuczkiem na drobny piasek. Dodaj roztopione masło i wymieszaj. Gotową masę wsyp do tortownicy, ugnieć i wstaw do lodówki.
W międzyczasie przygotuj kruszonkę. W tym celu rozdrobnij zimne masło, dodaj cukier i mąkę. Ugniataj wszystko palcami, aż do uzyskania większych kawałków ciasta, z których powstanie kruszonka. Wstaw do lodówki.
Następnie umyj jagody i osusz. Jeśli nie ma sezonu na jagody, możesz je zastąpić amerykańskimi borówkami.
Do dużej miski wrzuć twaróg i mascarpone. Dodaj cukier i ekstrakt waniliowy. Następnie dodaj mąkę pszenną i budyń. Wbij jajka i zmiksuj wszystko na niskich obrotach. Nie ubijaj masy.
Masę serową wylej na schłodzony wcześniej spód ciasteczkowy i wyrównaj łyżką. Wyłóż jagody i posyp wszystko schłodzoną kruszonką. Ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego do 170 stopni Celsjusza i piecz około 50-55 minut. Wystudź i schłodź ciasto przez noc w lodówce, żeby masa serowa stężała. Przed pokrojeniem ciasto możesz posypać cukrem pudrem. Sernik najlepiej kroić i podawać, gdy jest mocno schłodzony.