Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, delikatne i lekkie jak chmurka ciasto jogurtowe do upieczenia...
Odsłon: 209
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 179
Sałata ze śmietaną i rzodkiewką to pyszny wiosenny dodatek do obiadu. W sezon...
Odsłon: 19162
Ogórki małosolne można jeść całe lato, są smaczne i zdrowe. Ukiszenie ich to...
Odsłon: 96
Bardzo smaczne, delikatne i lekkie jak chmurka ciasto jogurtowe do upieczenia...
Odsłon: 209
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 179
Sałata ze śmietaną i rzodkiewką to pyszny wiosenny dodatek do obiadu. W sezon...
Odsłon: 19162
Ogórki małosolne można jeść całe lato, są smaczne i zdrowe. Ukiszenie ich to...
Odsłon: 96
Składniki
Masło roztapiamy i lekko studzimy. Jeżyny myjemy i osuszamy. Twaróg, jajka, kaszę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, sok i skórkę z cytryny ucieramy na jednolitą, gładką masę. Nie przerywając ucierania, powoli wlewamy masło. Dodajemy jeżyny i delikatnie mieszamy.
Masę przekadamy do natłuszczonej, wysypanej kaszą manną małej tortownicy. Pieczemy około godziny w temperaturze 180*C na złoty kolor. Po upieczeniu zostawiamy ciastko w piekarniku na około 15 minut. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.