Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
"Oszukany" sernik z jogurtów greckich jest przepyszny i bardzo łatwy w przygotowaniu :-)
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88280
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 34
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88280
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 34
Składniki
Spód ciasteczkowy: Herbatniki zmielić w blenderze na sypko, dodac roztopione masło, wymieszać. Spód tortownicy (średnica 22cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód wyłozyć ciastka, wyrównac, docisnąć. Białka nalezy oddzielić od żółtek. Jogurty przełozyć do naczynia, dodać żółtka, cukier, mąkę ziemniaczaną, skórkę pomarańczową oraz sok z pomarańczy. Dokładanie wymieszać składniki trzepaczką. Następie do białek dodać szczyptę soli i ubić ją na sztywno. Połączyć delikatnie z masą jogurtową, aby masa zrobiła się delikatna jak pianka. Ciasto wlać na spód ciasteczkowy. Na wierzchu ułozyć borówki. Piec w temperaturze 180 stopni ok. 60-70 minut. Studzić w uchylonym piekarniku, a następnie schłodzić kilka godzin w lodówce.
Przed podaniem mozna posypać cukrem pudrem. Smacznego :-)