Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby sernik, ale z jogurtów greckich. Sernik zatopiony w czekoladowym cieście, oblany polewą. Uwielbiamy taki, bo smakuje jak sernik i jest pyszny.
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 193
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 361
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10917
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 193
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 361
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10917
Składniki
ciasto-Masło wraz z połamaną czekoladą, roztopić nad parą. Ostudzić do letniego.Białka ubić ze szczyptą soli i połową cukru. Czekolady przełożyć do innej miski i dodać żółtka,resztę cukru. Zmiksować, przesiać tutaj mąkę z proszkiem z kakao i dalej zmiksować. Dodać porcjami pianę z białek i delikatnie mieszać łopatką. Ale nie długo i wylać do blaszki 30x40 wyłożonej papierem do pieczenia.
masa jogurtowa-Żółtka zmiksować z cukrem, potem przesianymi budyniami w proszku. Następnie z jogurtami (mikserem na niższych obrotach).Stopniowo dolewać olej i zmiksować.Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem waniliowym. Delikatnie wmieszać porcjami do masy. Wylać na ciasto.
Widelcem, przemieszać rzędami, spiralnie sięgając dna blaszki.
Piec ok. 1 godz. w 175 *C. Pod koniec pieczenia można przykryć papierem do pieczenia. Sernik wyrósł bardzo wysoki, ale po ostygnięciu usiadł trochę. Trzeba było wystudzić w piekarniku. polewa-Polewę wraz z czekoladą rozpuścić nad parą i polać zimne ciasto w esy-floresy. Można dodatkowo posypać, płatkami czekoladowymi.