Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik z kajmakiem"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 110
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 110
Składniki
na ciasto zagnieć i schłodź. Żółtka ubij z cukrem. Do twarogu dodaj roztopione masło, śmietanę, mąkę, żółtka z cukrem. Białka ubij, dodaj.
Natłuszczoną blachę wyklej ciastem kakaowym. Nałóż masę kajmakową, solone orzeszki i zalej masą serową. Piecz 15 minut w temperaturze 180°C, potem 90 minut w temperaturze 120°C.
CZAS: około 2,5 godziny
<strong>Pani Tatiana Jaworska mieszka w Świeciu</strong>Źródło: Dobry Tydzień