Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik z rosą i kokosem pięknie wygląda i prezentuje się na świątecznym stole. Ciasto które zawsze musi być na święta.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 84
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31245
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 402
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 84
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31245
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 402
Składniki
Ciasto Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem, dodaj margarynę, żółtka, jajko , śmietanę, zagnieść ciasto. Blachę o wymiarach 26 x35 wyłóż papierem do pieczenia, i rozłóż rozwałkowane ciasto, posyp kakao.
Żółtka i całe jajka utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym, dodaj śmietanę, olej, zmielony ser, budynie i po kilka kropli olejku cytrynowego i pomarańczowego. Wszystko dokładnie wymieszaj i wylej na ciasto. Piecz około 1 godziny w temperaturze 180 st.
Na 15 minut przed końcem pieczenia ubij pianę z białek i wyłóż na ciasto. Wierzch posyp wiórkami kokosowymi. Po upieczeniu zastaw sernik w piekarniku przy uchylonych drzwiach na około 10 minut. Polecam. Smacznego.