Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 39
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 23
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 119
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 125
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 39
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 23
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 119
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 125
Składniki
Ciasto Mąkę z proszkiem przesiej na stolnicę razem z cukrem pudrem, dodaj masło, żółtka, całe jajko oraz śmietanę. Zagnieść ciasto. Rozwałkuj na wielkość blachy 26x35, posyp kakao i wstaw do lodówki na czas przygotowania sera.
Ser zmiel dwa razy w maszynce. Żółtka i całe jajka ubij na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym, dodaj roztopione i wystudzone masło, ser, budynie oraz sok wyciśnięty z cytryny. Wymieszaj i wyłóż na przygotowane ciasto.
Wstaw do nagrzanego do 180 st. piekarnika piec około 45 minut po tym czasie ubij białka z cukrem wyłóż na ser, posyp wiórkami kokosowymi i piec jeszcze około 15 minut do zrumienienia. Zostaw do wystygnięcia przy uchylonych drzwiczkach .