Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik z konfiturą rabarbarową"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13918
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1602
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15605
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6348
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13918
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1602
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15605
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6348
Składniki
Mąkę przesiej. Dodaj do niej masło, posiekaj. Wsyp cukier, wbij jajko, żółtka. Szybko zagnieć ciasto, włóż je na pół godziny do lodówki.
Ser przekręć kilkakrotnie przez maszynkę do mielenia mięsa. Masło utrzyj, dodając po jednym żółtku. Wsyp ser, ucieraj. Ubij białka ze szczyptą soli. Dodaj do masy ubite białka i mąkę ziemniaczaną. Piecz 60 minut w temperaturze 180°C.
Rabarbar uduś z cukrem i kilkoma łyżkami wody, przetrzyj przez sito. Przed podaniem ciasta polej konfiturą cały wierzch. Posyp wiórkami.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień