Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik z konfiturą rabarbarową"
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 226
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 364
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 226
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 364
Składniki
Mąkę przesiej. Dodaj do niej masło, posiekaj. Wsyp cukier, wbij jajko, żółtka. Szybko zagnieć ciasto, włóż je na pół godziny do lodówki.
Ser przekręć kilkakrotnie przez maszynkę do mielenia mięsa. Masło utrzyj, dodając po jednym żółtku. Wsyp ser, ucieraj. Ubij białka ze szczyptą soli. Dodaj do masy ubite białka i mąkę ziemniaczaną. Piecz 60 minut w temperaturze 180°C.
Rabarbar uduś z cukrem i kilkoma łyżkami wody, przetrzyj przez sito. Przed podaniem ciasta polej konfiturą cały wierzch. Posyp wiórkami.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień