Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczny sernik na kruchym cieście z rozpływającym się w ustach kremem :)
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2775
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 49
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 74
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 259
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2775
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 49
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 74
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 259
Składniki
Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto, wyłożyć na blaszkę.
Ser: żółtka utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym, dodać ser , budyń i zimną roztopioną margarynę (na końcu po rozrobieniu masy serowej dodaję 3 białka ubite na sztywną pianę ponieważ ser wychodzi za suchy). Masę serową wylać na ciasto.
KREM: Z podanych składników ugotować budyń, do gorącego budyniu dodać kostkę masła lub margaryny i mieszać do połączenia, odstawić do ostygnięcia, co jakiś czas mieszając. W międzyczasie utrzeć 7 żółtek i 20 dkg cukru pudru, następnie połączyć z zimnym budyniem, na końcu dodać pianę ubitą z 7 białek (można dołączyć 2 białka, które nam zostają z sera). Tak przygotowany krem wylać na ser i wstawić do piekarnika.