Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik z makiem i ananasem"
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3909
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1026
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 237
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34241
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 577
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3909
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1026
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 237
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34241
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 577
Składniki
Masło rozpuść, dodaj pokruszone herbatniki, wymieszaj, wyłóż na dno tortownicy pokrytej papierem do pieczenia. Białka oddziel od żółtek. Zmiksuj ser, masło, cukier i budyń. Miksując, dodawaj po jednym żółtku. Wsyp mak, wymieszaj.
Białka ubij ze szczyptą soli. Dodaj do masy, wyłóż ją na spód, piecz 50 minut w temp. 180°C. Zrób galaretkę. Na ciasto wyłóż ananasa, wyłóż gęstniejącą galaretką. Schłodź.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień