Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 880
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 880
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
zagnieć ciasto.
Zawiń w folię, włóż na godzinę do lodówki.
masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym, dodając kolejno żółtka.
Dodaj otartą skórkę i wyciśnięty sok z mandarynek.
ucierając, dodawaj po łyżce sera białego
Połącz z mąką i kaszą, a na końcu z ubitymi białkami.
Dno kwadratowej foremki wylep ciastem
Boki nasmaruj masłem i wylep paskami papieru do pieczenia.
Do przygotowanej foremki wlej 3/4 masy serowej.
Ułóż na niej osączone mandarynki z puszki, przykryj resztą masy.
Piecz około 2 godziny w 160°C.