Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 258
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 153
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 46
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 51
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 258
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 153
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 46
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 51
Składniki
zagnieć ciasto.
Zawiń w folię, włóż na godzinę do lodówki.
masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym, dodając kolejno żółtka.
Dodaj otartą skórkę i wyciśnięty sok z mandarynek.
ucierając, dodawaj po łyżce sera białego
Połącz z mąką i kaszą, a na końcu z ubitymi białkami.
Dno kwadratowej foremki wylep ciastem
Boki nasmaruj masłem i wylep paskami papieru do pieczenia.
Do przygotowanej foremki wlej 3/4 masy serowej.
Ułóż na niej osączone mandarynki z puszki, przykryj resztą masy.
Piecz około 2 godziny w 160°C.