Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 229
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 368
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 229
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 368
Składniki
Zagnieć kruche ciasto (połącz i wyrabiaj), uformuj kulę. Owiń ją w folię i wstaw do lodówki na pół godziny. Morele pokrój na ćwiartki. Ser wymieszaj z budyniem w proszku, cukrem i jajkami. 2/3 schłodzonego kruchego ciasta rozwałkuj i wyłóż nim spód i brzegi tortownicy.
Wlej masę serową, równomiernie rozłóż morele. Pozostałe ciasto pokrusz na wierzchu. Piecz w temperaturze 200 stopni C ok. 1 godziny (jeśli ciasto będzie się zbyt mocno rumienić, przykryj je folią aluminiową).
• 70 minut+ czas odstawienia • dla 8–10 osób • cena 35 złŹródło: Show