Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik z nutellą"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 237
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 105
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 31
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 31
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 237
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 105
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 31
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 31
Składniki
Pokruszone herbatniki rozdrobnij w malakserze. Dodaj masło, wymieszaj. Dno oraz boki formy wyłóż masą ciasteczkową. Wstaw do lodówki.
Do miski włóż twaróg, dodaj nutellę, zmiksuj na gładką masę. Dodaj pozostałe , krótko zmiksuj do połączenia składników. Masę serową przelej na ciasteczkowy spód, wierzch wyrównaj łyżką. Formę z masą wstaw do większej formy lub żaroodpornego naczynia i wlej wrzącą wodę (powinna sięgać do połowy formy z masą).
Jeśli przygotowujesz sernik w tortownicy spód i boki owiń dwukrotnie folią aluminiową. Piecz 60 min w temp. 150°C. Wystudź w uchylonym piekarniku.
Do rondelka wlej śmietankę kremówkę, podgrzej. Dodaj do niej połamaną na kawałki białą czekoladę. Mieszaj trzepaczką, aż się rozpuści. Ciemną czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Wierzch schłodzonego sernika posmaruj ciepłą polewą czekoladową.
Na nią wylej ciemną czekoladę, patyczkiem do szaszłyków zrób esy floresy tworząc wzorek. Sernik wstaw na kilka godzin do lodówki.
90 minut. Porcja: 510 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie