Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik z owocami"
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 32
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2719
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 112
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 106
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 32
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2719
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 112
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 106
Składniki
Galaretkę rozpuść w ciepłej wodzie, odstaw. Rodzynki zalej gorącą wodą. Żelatynę rozpuść w wodzie.
Ser zmiksuj z cukrem i żelatyną, dodaj odsączone rodzynki, skórkę, orzechy. Wymieszaj. Włóż do formy, by zastygła. Na wierzchu ułóż owoce, zalej galaretką. Wstaw na godzinę do lodówki.
Czas około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień