Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik , kawa i pierniczki. Moje idealne połączenie w jednym cieście :)
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 554
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16828
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 609
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 554
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16828
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 609
Składniki
Ciasto : Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia oraz cukrami. Zagniatam z margaryna i żółtkami. Ciastem wylepiam wyłożona pergaminem formę (23x39). Posypuję kawa.
Twaróg mielę ,następnie ucieram z żółtkami i cukrami. Budyń rozrabiam w mleku , wlewam do masy. Dodaję masło , aromat i miksuję. Białka ubijam ,pianę dodaję do masy , mieszam. Połowę masy serowej wykładam na ciasto. Na tym układam pierniczki ,przykrywam drugą częścią masy serowej. Wierzch wyrównuję. Piekę 45 minut w 180 stopniach.
Różowa beza: Białka ubijam ,dodając pod koniec cukier ,sok z cytryny i kisiel w proszku. Delikatnie mieszam i wykładam bezę na upieczone ciasto z piernikami. Piekę jeszcze 15 minut. Studzę w uchylonym piekarniku.