Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 78
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 187
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 162
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 78
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 187
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 162
Składniki
Ciasto : 5 żółtek,2 szklanki mąki pszennej,2 łyżki kakao,1 kostka margaryny,3 łyżki cukru,2 łyżeczki proszku do pieczenia.Zagniatamy.2/3 ciasta wykładamy na blachę, a 1/3 do lodówki( na kruszonkę)
Masa serowa : 2 jajka ubić z 3/4 szklanki cukru i 1 cukrem waniliowym,dodajemy 1 kg sera z wiaderka( Mój Ulubiony).Dodać 2 budynie śmietankowe w proszku,125 gram masła stopionego( chlodnego) Wymieszać wszystko.Dodać 1 puszkę pokrojonyvch brzoskwiń w kostkę.
Pierzynka: 5 białek ubić .Następnie na samym końcu dodać szklankę cukru pudru.Dodać 1 szklankę suchego maku, 10 dag wiórków kokosowych,1 łyżeczkę proszku do pieczenia,1 łyżkę mąki ziemniaczanej.
Zatem: 2/3 ciasta wykładamy na blachę ( 25x40) . Na to ciasto nakładamy masę serową, następnie na masę serową kładziemy pierzynkę.
Na pierzynkę " skubiemy" 1/3 ciasta z lodówki.
Pieczemy około 60 min. w temperaturze 175 stopni. SMACZNEGO!!!