Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik z polewą"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 74
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3317
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1160
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 98
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 74
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3317
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1160
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 98
Składniki
Żółtka oddziel od białek. Białka odstaw do schłodzenia. Twaróg zmiel trzykrotnie. Do zmielonego sera dodaj żółtka, 15 dag cukru kryształu oraz opakowanie cukru waniliowego. Utrzyj na puszystą i gładką masę.
Do masy partiami dodawaj obydwie mąki przesiane z łyżeczką proszku do pieczenia. Kremówkę ubij na szty wną pianę. Wyjmij białka z lodówki i również ubij na sztywno.
Ubitą kremówkę oraz pianę z białek delikatnie wmieszaj do masy serowej. Całość przelej do wyłożonej pergaminem tortownicy. Piecz 90 minut w 180 st.
Mrożone maliny podgrzej z sokiem, dodaj nalewkę. Całość zmiksuj lub rozetrzyj. Sosem polej wystudzony sernik. Na koniec udekoruj go rozpuszczoną polewą czekoladową i, ewentualnie, cukrowymi perełkami.
czas ok. 120 min; porcja – 360 kcal, cena 1,70 złŹródło: Świat kobiety