Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniczek zawsze dobry.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 585
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 294
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1499
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 585
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 294
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1499
Składniki
Mąkę z proszkiem posiekać z zimnym masłem. Dodać cukier, żółtka i zagnieść ciasto. Wykleić ciastem foremkę i wstawić do lodówki na 20 min. Formę wcześniej wysmarować masłem. Żółtka z cukrem ubić na puch. Dodać masło i dalej ubijać. Następnie stopniowo dodawać ser i w dalszym ciągu miksować. Dodać mąki z proszkiem i sok z cytryny. Białka ubić usztywniając łyżką cukru. Śmietankę ubić na sztywno. Delikatnie połączyć wszystko używając szpatułki. Masę wyłożyć na ciasto. Pieczenie 180 stopni - 70 min. Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Ptasie mleczko rozpuścić w naczyniu dodając 2 łyżki mleka. Wystudzony sernik pokryć czekoladową masą. Smacznego.