Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten serniczek to modyfikacja kilku przepisów i w końcu wyszedł mokry ale zarazem delikatny i nie oklapnięty; po prostu pyszniutki
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 856
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2732
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3173
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 856
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2732
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3173
Składniki
miękkie masło, cukier i 3 razy zmielony ser utrzeć mikserem, następnie dodać śmietanę, jajka w całości olejek oraz mąkę i utrzeć krotko do połączenia składników; wylać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia; po bokach obficie posypać orzechami i wstawić do nagrzanego piekarnika 180st, na 60 min. należy sprawdzać, czy nie za bardzo się rumieni, jeśli tak to przykryć papierem do pieczenia. Po upieczeniu ciasto zostawić w uchylonym piekarniku do wystygnięcia następnie posypać środek czekalodowymi wiórkami i schłodzić w lodowce.
Ja swoje posypałam czekoladą jeszcze ciepłe więc na środku zrobił się kleksik, ale i tak smakuje wybornie... mniam mniam