Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 41
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 48
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2735
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 187
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 131
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 41
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 48
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2735
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 187
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 131
Składniki
Z mąki,margaryny,2żółtek,1/2szklanki cukru kryształu, 1cukru waniliowego i proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Najlepiej w misce a potem wyłożyć spód i boki blaszki gotowym ciastem (boki mają być jak naj cieniej wyłożone).
Ser biały mielimy iwkładamy do miski dodając mleko,olej ,1szkl cukru,2 żółtka i 2całe jajka,budynie,cukier waniliowy.Wszystkie składniki miksujemy razem a powstałą masę (będzie pół płynna)wylewamy na blaszkę wyłozoną ciastem.Na końcu dodajemy pokrojone brzoskwinie. pieczemy w temperaturze ok.160C 50minut
Z pozostałych 4 białek i 1/2 szklanki cukru ubijamy pianę. Po upieczienu ciasta wykładamy ją i pieczemy jeszcze 20minut.