Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na najlepszy sernik, plus suszone śliwki maczane w rumie lub aromacie rumowym.
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 313
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 313
Składniki
Twaróg miksujemy z dwoma cukrami, następnie wciąż mieszając dodajemy po jednym jajku.Na koniec wsypujemy proszek budyniowy, olej, szczyptę soli i chwilę miksujemy. Spód tortownicy 22 cm wykładamy papierem, boki delikatnie natłuszczamy i posypujemy mąką. Śliwki zalewamy gorącą wodą, gdy zmiękną odlewamy wodę i zalewamy rumem. Spód tortownicy wypełniamy herbatnikami ( czekoladą do góry ), na nich równo rozkładamy namoczone śliwki, wszystko zakrywamy masą serową.
Pieczemy w 180 C około 60 minut. Wierzch możemy posypać cukrem pudrem.