Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na najlepszy sernik, plus suszone śliwki maczane w rumie lub aromacie rumowym.
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 622
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75525
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1626
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 622
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75525
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1626
Składniki
Twaróg miksujemy z dwoma cukrami, następnie wciąż mieszając dodajemy po jednym jajku.Na koniec wsypujemy proszek budyniowy, olej, szczyptę soli i chwilę miksujemy. Spód tortownicy 22 cm wykładamy papierem, boki delikatnie natłuszczamy i posypujemy mąką. Śliwki zalewamy gorącą wodą, gdy zmiękną odlewamy wodę i zalewamy rumem. Spód tortownicy wypełniamy herbatnikami ( czekoladą do góry ), na nich równo rozkładamy namoczone śliwki, wszystko zakrywamy masą serową.
Pieczemy w 180 C około 60 minut. Wierzch możemy posypać cukrem pudrem.