Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na najlepszy sernik, plus suszone śliwki maczane w rumie lub aromacie rumowym.
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 6604
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 117
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 865
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2239
Królowa grilla :)
Odsłon: 1685
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 6604
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 117
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 865
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2239
Królowa grilla :)
Odsłon: 1685
Składniki
Twaróg miksujemy z dwoma cukrami, następnie wciąż mieszając dodajemy po jednym jajku.Na koniec wsypujemy proszek budyniowy, olej, szczyptę soli i chwilę miksujemy. Spód tortownicy 22 cm wykładamy papierem, boki delikatnie natłuszczamy i posypujemy mąką. Śliwki zalewamy gorącą wodą, gdy zmiękną odlewamy wodę i zalewamy rumem. Spód tortownicy wypełniamy herbatnikami ( czekoladą do góry ), na nich równo rozkładamy namoczone śliwki, wszystko zakrywamy masą serową.
Pieczemy w 180 C około 60 minut. Wierzch możemy posypać cukrem pudrem.