Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik z wiśniami"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 375
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 375
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
Dno i boki tortownicy wyłóż papierem do pieczenia.
Zmielone herbatniki wymieszaj z roztopioną margaryną i wylep nimi dno formy do pieczenia. Schłodź w lodówce.
Zmielony twaróg połącz z jajkami, żółtkami roztartymi z cukrem, mąką ziemniaczaną i sokiem z cytryny. Na koniec dodaj płatki czekoladowe i całość delikatnie wymieszaj.
Nałóż masę na spód, pokryj wydrylowanymi wiśniami i wstaw na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
Ciepły sernik polej czekoladą.
90 min ? Stopień trudności: trudne ? Kalorie: 320
<strong>Katarzyna Janeczko z Zamościa</strong>
Jedna porcja: 2 złŹródło: Super TV