Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszny!!!
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 227
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20350
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 227
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20350
Składniki
Herbatniki bardzo drobno pokruszyć i połączyć z półpłynnym masłem (15 dag). Powstałą masą wylepić formę. Żółtka utrzeć ze szklanką cukru, dodać zmielony ser, budynie, 200 ml śmietany i wymieszać do połączenia składników. Białka ubić na sztywno i połączyć delikatnie z serem. Na końcu dodać wiśnie.
Masło (10 dag) roztopić, dodać 2/3 szkl. cukru i delikatnie podgrzewać, żeby cukier nie za mocno zbrązowiał. Dodać śmietankę (ok. 200ml) i zagotować. Na końcu dodać słonecznik i wymieszać. Odstawić do ostygnięcia.
Na masę z herbatników wylać ser a na ser delikatnie wyłożyć polewę ze słonecznikiem. Piec ok. godziny w temp. 170 st.
Przepis zaczerpnięty z dodatku do Poradnika Domowego "Serniki". Trochę zmodyfikowana polewa - w oryginalnym przepisie 100 ml śmietany i 20 dag słonecznika.