Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy. Ciężki i wilgotny. Dzięki ziemniakom długo zachowuje świeżość.
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2079
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 145
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1026
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1179
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12009
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2079
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 145
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1026
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1179
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12009
Składniki
Ziemniaki obierz z łupin. Pokrój na małe kawałki. Gotuj do miękkości. Twaróg zmiel w maszynce razem z przestudzonymi ziemniakami 3-krotnie (ja użyłam praski do ziemniaków). Białka oddziel od żółtek. Masło utrzyj przy pomocy miksera z cukrem. Cały czas ubijaj, powoli dodawaj mąkę i żółtka. Dodaj twaróg. Z białek ubij pianę. Delikatnie połącz z masą twarogową (najlepiej drewnianą łyżką). Masę wylej do tortownicy (26 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 1 h w 200 stopniach C. W rondelku rozpuść czekoladę, 2 łyżki masła i 2 łyżki cukru. Polej ciasto. Udekoruj płatkami i żurawiną.