Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik podwójnie śliwkowy, bo z powidłami śliwkowymi i świeżymi śliwkami. Sernik z kruszonką, wyszedł bardzo pyszny.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8422
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1224
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10132
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4620
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 669
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8422
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1224
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10132
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4620
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 669
Składniki
ciasto-Masło zmiksować z cukrem, jajkami i śmietaną. Przesiać do tego mąkę z proszkiem i zmiksować. Odłożyć 1/3 ciasta na kruszonkę a resztę rozsmarować na spód blaszki (30x40)wyłożonej papierem do pieczenia.
Powidłami posmarować surowe ciasto.
masa serowa-Jajka zmiksować z cukrem, potem z serem. Następnie przesiać budyń z mąką, dodać ekstrakt i zmiksować. Wylać na powidła.
owoce-Na serze poukładać połówki śliwek, brzuszkiem do dołu. Można pocukrować odrobinkę jak śliwki kwaśne.
kruszonka-Poskubać resztę zostawionego ciasta.
Piec ok 70 min. w 175*C. Pod koniec pieczenia można przykryć papierem do pieczenia.
Zimny sernik, oprószyć cukrem pudrem. Kroić jak dobrze stężeje.