Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik zebra na chrupkim spodzie"
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 104
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 63
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 40
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 75
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 104
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 63
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 40
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 75
Składniki
Ciasto: zagnieć. Schłodź. Ciastem wyłóż blaszkę (24 na 36 cm). Piecz 30 min w 180°C. Ostudź, ciasto pokrusz. Galaretkę truskawkową rozpuść w pół szklanki wrzątku. 12 dag masła stop. Razem z galaretką dodaj do ciasta, dobrze wyrób. Wyłóż tortownicę o śr. 26 cm. Schłodź.
Masa: żółtka, masło, cukier waniliowy, bitą śmietanę i cukier puder zmiksuj. Dodaj zmielony ser. Żelatynę namocz w szklance zimnej wody. Mleko zagotuj. Kilka łyżek wymieszaj z żelatyną, ostudź. Wlej resztę mleka. Gdy stężeje, dodaj do masy, połącz. Podziel na pół. Do jednej części dodaj galaretkę cytrynową, do drugiej zmiksowane truskawki i galaretkę truskawkową.
Masy wylej na spód na przemian po 3-4 łyżki, zaczynając od środka. Schłodź. Sernik ozdób plasterkami truskawek i galaretkami agrestowymi (rozpuszczonymi w 700 ml wody).
<strong> Przepis przysłała Joanna Tokarz z Ptaszkowej (woj. małopolskie)</strong>
czas przygotowania: 80 min, ilość porcji: 16, cena za porcję: 1,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie