Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłecznik czy sernik, co wybrać ? A może by tak dwa w jednym? Czemu nie? Bardzo ciekawe połączenie sera i jabłek. Bardzo proste do wykonania. Znalezione w sieci z małą modyfikacją.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 55
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 55
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Składniki
ciasto: 1.Masło utrzeć na gładką masę z cukrem. 2.Kolejno dodawać jajka i żółtka i kolejno po każdym dokładnie ucierać. 3.Dodać przesianą mąkę z proszkiem. 4.Ciasto podzielić na trzy części i każdą piec w temp. 170°C około 20 minut.
masa serowa: 1.Ser zmielić dwukrotnie. 2.Do rondelka włożyć masło, ser, cukier i jaja i wszystko razem gotować na małym ogniu mieszając od czasu do czasu. 3.Dodać rozpuszczony budyń w kilku łyżkach mleka. 4.Gorącą masę wylać na pierwszy blat. 5.Przykryć drugim blatem.
masa jabłkowa: 1.Jabłka umyć , obrać i zetrzeć na tarce lub drobno pokroić. 2.Włożyć do rondla z nieprzywierającym dnem razem z cukrem i smażyć na małym ogniu jak dżem aż rozpadną się owoce. 3.Od czasu do czasu mieszać ! 4.Na koniec dodać galaretkę rozpuszczoną w połowie szklanki wrzątku. 5.Ciepłą masę wyłożyć na drugi blat i przykryć ostatnim trzecim blatem. 6.Udekorować według uznania.