Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernikowa bomba z niespodzianką"
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 87
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5948
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 87
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5948
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Składniki
Do żelatyny dodaj 200 ml wrzącej wody i mieszaj, aż się rozpuści. Odłóż kilkanaście malin a resztę zmiksuj blenderem na gładki mus. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubij mikserem na sztywno. Do miski włóż twaróg, dodaj cukier puder oraz sok z cytryny, zmiksuj. Podziel na 3 części.
Do jednej części masy serowej dodaj mus malinowy oraz 1/3 przestudzonej żelatyny, wymieszaj. Dodaj 1/3 ubitej śmietany, delikatnie wymieszaj. Lekko tężejącą masę malinową wlej do miski i wciśnij w nią nieco mniejszą miskę owiniętą z zewnątrz folią spożywczą (tak, by masa rozeszła się na boki i powstało wgłębienie). Wstaw do lodówki, by dobrze stężała.
Do drugiej części masy serowej dodaj 1/3 żelatyny oraz 1/3 ubitej śmietany, wymieszaj. Wylej na masę malinową, wstaw do lodówki. Do pozostałej masy serowej dodaj resztę żelatyny i ubitej śmietany oraz mak, dokładnie wymieszaj. Wylej na masę serową, delikatnie włóż w nią odłożone maliny, na wierzchu rozłóż biszkopty. Wstaw do lodówki.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Porcja: 450 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie