Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernikowy deser"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 246
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 126
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 37
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 35
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 246
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 126
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 37
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 35
Składniki
Czekoladę i ciasteczka połam na mniejsze kawałki, a następnie zmiksuj bardzo drobno (na piasek). Dodaj miękkie masło, ugnieć palcami. Tak przygotowaną masą ciasteczkową wylep dna foremek. Schłodź.
Truskawki zmiksuj na mus. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, wystudź. Żelatynę rozpuść w 6 łyżkach wrzącej wody. Ciepłą żelatynę wlej do twarogu, zmiksuj. Masę serową podziel na dwie części. Do jednej dodaj mus truskawkowy oraz cukier. Do drugiej dodaj roztopioną czekoladę. Wymieszaj mikserem. Masę truskawkową przelej na ciasteczkowy spód i wstaw do lodówki by stężała. Następnie wylej na nią masę czekoladową. Ponownie wstaw do lodówki.
W rondelku podgrzej śmietankę i miód, a gdy całość zacznie wrzeć, zestaw z ognia. Dodaj połamaną na małe kawałki czekoladę, mieszaj aż się rozpuści. Gdy przestygnie, polej nią wierzchy serniczków.
(bez czasu oczekiwania): 20 minut, porcja: 315 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie