Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto drożdżowe z dodatkiem kremowego serka i z leśnymi owocami. Proporcje na dużą blachę (24x38)
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 208
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 88
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 208
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 88
Składniki
zaczyn: Mleko podgrzać, wrzucić pokruszone drożdże, wsypać łyżeczkę cukru i posypać mąką. Przykryć ściereczką i poczekać, aż drożdże wyrosną.
Do miski wsypać mąkę, wlać wyrośnięte drożdże, dodać pozostałe składniki. Dokładnie wyrobić, aż ciasto będzie odchodziło od ręki (jak jest za rzadkie dosypujemy mąki) Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto przełożyć na blachę. Wyłożyć obtoczone w mące ziemniaczanej owoce, posypać kruszonką (ja robię tak na „oko" pół masła, cukier, cukier waniliowy, mąka) Piec w 160 st około 45-50 minut....