Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Serowe kwadraty"
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1433
Polecam.
Odsłon: 225
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 37
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 247
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7992
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1433
Polecam.
Odsłon: 225
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 37
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 247
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7992
Składniki
Ciasto rozwiń, rozwałkuj na posypanej mąką stolnicy na placek o grubości 3 mm (mrożone ciasto musisz wcześniej rozmrozić). Pokrój na kwadraty (12 x12 cm).
Chwyć za przeciwległe rogi kwadracików i zlep je ze sobą. Dobrze dociśnij. Powierzchnię ciastek posmaruj rozkłóconym jajkiem.
Naturalny serek homogenizowany (lub mielony twaróg) wymieszaj z miodem, drugim całym jajkiem oraz łyżeczką skórki cytrynowej.
Na środek każdej koperty z ciasta połóż łyżeczkę kremu twarogowego, powciskaj połówki umytych i pozbawionych pestek winogron.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 200 st. Blachę wyłóż pergaminem, ułóż ciasteczka. Piecz około 30 minut. Po upieczeniu odstaw na chwilę do przestygnięcia.
czas ok. 45 min; porcja – 210 kcal, cena 1,20 złŹródło: Świat kobiety