Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Serowy keks w polewie"
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 205
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 83
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 205
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 83
Składniki
Masło, serek i cukier utrzyj. Mieszając, dodawaj po jednym jajku. Mąkę przesiej z proszkiem. 2 łyżki mąki wymieszaj z bakaliami i orzechami. Resztę mąki wsyp do masy serowej, wymieszaj. Dodaj orzechy i bakalie, dobrze połącz.
Ciastem napełnij formę keksową wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz 60 minut w 180°C. Ostudź.
Czekolady stop w kąpieli wodnej, wymieszaj z mlekiem. Polej keks. Obficie posyp kandyzowaną skórką.Źródło: Chwila dla Ciebie