Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 103
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3342
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1192
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 103
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3342
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1192
Składniki
Z żółtek, 1/2 szkl. cukru, masła i mąki zagnieć ciasto. Schłodź, podziel na pół. Upiecz dwa cienkie spody (ok. 20 min w 180 st). Śliwki opłucz, wypestkuj, posiekaj. Zagotuj 100 ml soku. Wrzuć owoce. Gotuj 3 minuty. W reszcie soku rozprowadź skrobię. Wlej do śliwek, gotuj minutę, schłodź.
Mascarpone zmiksuj z 30 dag kremówki oraz 1/2 szkl. cukru pudru. Resztę kremówki ubij. Część śliwek odłóż, resztę połącz z serem. Przełóż blaty, posmaruj wierzch i boki. Udekoruj bitą śmietaną i śliwkami.
12 porcji, czas 60 min; porcja – 410 kcal, cena 2,10 zł.Źródło: Świat kobiety