Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
co tu dużo pisać te ciasteczka są przepyszne!!!! ciastka można przechowywać w szczelnym pojemniku przez tydzień, a nawet mrozić, ja tego nie sprawdzę bo w pół dnia prawie wszystkie zniknęły!!!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 256
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1336
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4190
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1216
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 256
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1336
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4190
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1216
Składniki
Smarujemy masłem kwadratową formę o boku ok. 21cm. Na stole mieszamy obie mąki z cukrem i solą (jeśli ją dodajemy). Zimne masło kroimy nad mąką na kawałki i wyrabiamy całość palcami, wciskając masło w mąkę, jak przy wyrabianiu kruszonki. Kończymy wyrabianie właśnie wtedy, gdy ciasto będzie wyglądało jak okruszki.
Wciskamy ciasto w formę, rozprowadzamy i wygładzamy najlepiej jak się da. Polecam wykonanie linii cięć na cieście jeszcze przed pieczeniem, będzie zdecydowanie łatwiej pokroić (można je kroić na kwadraty, trójkąty albo paluszki; można też ponakłuwać widelcem).
Nagrzać piekarnik do 150 stopni, piec ok. 40 minut, ale obserwować - ciastka mają zachować jasny kolor. Po upieczeniu, ostudzeniu i pokrojeniu posypać cukrem pudrem.