Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Śledzie w sosie miodowo- piernikowym"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27860
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27860
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Składniki
70 min • Porcja 230 kcal • Koszt porcji 2,10 zł • Przepis na 6 porcji
Śledzie wkładam do mleka, odstawiam na 24 godz. Miód zagotowuję z zielem angielskim, cynamonem, goździkami, kardamonem, pieprzem.
Cebulę wkładam na 2 min do wrzątku, przelewam zimną wodą, kroję w kostkę. Skrapiam sokiem z cytryny, posypuję tartą skórką.
Piernik ścieram na tarce, mieszam z oliwą, cebulą, ostudzonym sosem. Śledzie układam na półmisku, zalewam sosem, przykrywam folią, wstawiam na noc do lodówki.Źródło: Kobieta i życie